fbpx

.NET Developer – Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı


En Yakın Eğitim Takvimi
7 Ekim 2023
  • 00

    gün

  • 00

    saat

  • 00

    dakika

  • 00

    saniye


En Yakın Eğitim Takvimi
17 Ekim 2023
  • 00

    gün

  • 00

    saat

  • 00

    dakika

  • 00

    saniye

Eğitim Hakkında

İzmir Microsoft sertifikalı full stack yazılım kursları arıyorsanız doğru yerdesiniz! İ-Akademi’nin tam 300 saatlik geniş kapsamlı .Net Developer – Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı kursu ile yazılım dünyasına hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Profesyonel programcılar yetiştirmeyi amaçlayan bu kurs, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft yetkili eğitim merkezi İ-Akademi’de sizleri bekliyor. Kurs boyunca; C#’den HTML’e, JavaScript’ten ASP.NET Core’a kadar yazılım ve bilişim teknolojilerinin en önemli konularını öğrenecek ve profesyonel yazılım projelerinde görev almanızı sağlayacak kabiliyetler kazanacaksınız.

Yazılım uzmanlığı eğitimi; Windows Service ve Web uygulamaları geliştirmek için C#, .NET Framework, SQL Server, HTML5, CSS3, jQuery, JavaScript, AJAX , Git Kullanımı, Entity Framework Core, ASP.NET Core Identity, ASP.NET Core MVC, ASP.NET Razor Pages, ASP.NET CORE Web Api, RabbitMQ, Redis, MongoDB teknolojilerine hakim, uzman programcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Yazılım kursu kapsamında yazılım dersini tamamlayan adaylarımız, bir web uygulaması için tam işlevli bir web hizmeti veya sunucu tarafı kodunu tasarlamaya, kodlamaya, test etmeye ve dağıtmaya hazır olacaklardır. Bu kursun sonunda öğrenciler almış oldukları yazılım dersi ile kendilerini Full-Stack .Net Developer olarak tanımlayabilirler.

Yazılım eğitiminde, Microsoft’un yazılım geliştirme teknolojisi yığınının temel özelliklerini ve yeteneklerini öğreneceksiniz. Bu, en yaygın kullanılan modern nesne yönelimli programlama dillerinden biri olan .NET – oldukça üretken ve kapsamlı bir geliştirme frameworku- ve çok çeşitli destekleyici ve ilgili teknolojilerden oluşan C# programlama dilini içerir. Verilen kurs programında C# programlama dersleri de yer almaktadır. Ayrıca, veritabanı yönetimi, test odaklı geliştirme, çevik yöntemler, Visual Studio IDE ve yazılım geliştirme alanında bir kariyere girişinizi hızlandırmaya yardımcı olacak diğer anahtar kavram ve araçlarla yazılım kursumuzun içerisinde yer alan C# programlama dersleri sayesinde tanışacaksınız.

Tüm sınıflarımızda olduğu gibi, bu sınıf da uygulayarak öğrenme çerçevesinde tasarlanmıştır. Eğitmenlerimiz, sınıfa yeni teknik materyaller tanıtacaklar, canlı kodlama alıştırmaları yoluyla yeni kavramların nasıl uygulanacağını gösterecekler, öğrenci koduyla ilgili geri bildirimleri inceleyecek ve geri bildirecekler. Çoğu öğrenme, kodlama yoluyla yeni bilginin uygulanmasından geçecektir.

Sadece egzersizler üzerinde çalışmakla kalmayıp, ikili programda ve daha büyük takımlarda da birlikte çalışacaksınız. Gerçek dünyadaki yazılım geliştirme bir takım sporudur, bu yüzden çalışma ortamları oluşturmak ve sunmak için bir takım ortamında nasıl çalışacağınızı öğrenmeniz önemlidir.

Microsoft Partneri İ-Akademi; 300 saatlik detaylı .net yazılım eğitimi içeriği ve Microsoft sertifikalı eğitmenleri sayesinde İzmir yazılım kursları arasında başarısını ve tecrübesini kanıtlamıştır.

C # dili ve .NET, Microsoft’un uygulama geliştirme için teknoloji yığınının merkezi parçalarıdır. Diğer Microsoft teknolojileri veya açık kaynaklı teknolojiler ile birleştirildiğinde, geliştiriciler, web uygulamalarından sunucu tarafındaki web hizmetlerine, bu teknoloji yığınını kullanan kurumsal ölçekli işlem işleme sistemlerine kadar çok çeşitli uygulamalar oluşturma yeteneğine sahiptir.

Neler Öğreneceksiniz?

C#, sektörde yaygın olarak kullanıldığı gibi dünyanın en çok kullanılan üç programlama dilinden biridir. Bu kurstaki C# eğitimiyle atılacak olan C# temelleri, herhangi bir platformdaki temel programlama konseptleri konusunda rahat etmenize yardımcı olacaktır. Yazılım kursumuz içerisindeki C# eğitim ile ilk önce, C# dilinin sözdizimini öğreneceksiniz. Sonra, .NET’in yerleşik özelliklerini keşfedeceksiniz. Son olarak, nesneye yönelik programlama tekniklerini kullanarak sorunların nasıl çözüleceğini keşfedeceksiniz. Bu kursu tamamladığınızda, gerçek dünyadaki çözümler için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve becerilere sahip olacaksınız. Kurs sayesinde algoritma eğitiminde kazanılabilecek algoritma mantığını da kavrayabileceksiniz.

Bu kurs, Windows Forms ile uygulama oluşturmaya başlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Masaüstü uygulamaları oluşturarak WinForms’un temel öğelerini inceleyerek başlıyoruz. Windows Forms’ın temelini anladıktan sonra, dikkatimizi Visual Studio’da bulunan araçlara çeviriyoruz. Daha sonra bazı ortak uygulama düzenlerine bakarız ve her biri için eksiksiz bir uygulama oluştururuz. Daha sonra, Windows Forms’un veri bağlama özelliklerinin incelenmesi. Basit nesnelere, DataSet ve LINQ to SQL varlıklarına bağlanırız.

Bu modül, öncelikle uygulamalarında SQL Server kullanan C# geliştiricileri içindir. T-SQL geliştiricileri ve veritabanı yöneticileri de faydalı bulacaktır. Bu modülün amacı, öğrencilere, tüm SQL Server ile ilgili disiplinler (Veritabanı Yönetimi, Veritabanı Geliştirme ve İş Zekası) tarafından kullanılan Transact-SQL dili hakkında iyi bir eğitim vermektir. Ayrıca, öğrencilere bir Microsoft SQL Server veritabanı geliştirmek için bilgi ve beceriler kazandırmaktadır. Bu modül, bir veritabanını geliştirme ile ilgili SQL Server ürün özelliklerini ve araçlarını nasıl kullanacaklarını öğretmeye odaklanmaktadır.

Web için uygulamalar yaratmanın özünde HTML, CSS ve JavaScript bilgisi bulunmaktadır. Bu kursta web için nasıl uygulama yaratacağınızı öğreneceksiniz. İlk önce, web’deki içeriği HTML ile görüntülemeyi öğreneceksiniz. Ardından, web’i CSS ile şekillendirmeyi keşfedeceksiniz. Son olarak, web uygulamalarını JavaScript ile etkileşimli hale getirmeyi keşfedeceksiniz. Bu kursu tamamladığınızda, web için uygulamalar oluşturmak için ileriye giderken size yardımcı olacak temel bir HTML, CSS, JavaScript, JQuery ve Bootstrap bilgisine sahip olacaksınız.

ASP.NET Core, geliştiricilerin ASP.NET Core MVC ile daha kolay uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan birçok yeni özellik sunar. Bu kursta ASP.NET Core MVC ile Web Uygulamaları Oluşturma, ASP.NET Core MVC ile tamamen çalışan bir modern web uygulaması oluşturmayı öğreneceksiniz. İlk önce, bir ASP.NET Core projesinin nasıl yapılandırıldığını öğreneceksiniz. Daha sonra, Entity Framework Core kullanarak bir veritabanına bağlanan birkaç sayfanın nasıl oluşturulduğunu öğreneceksiniz. Bu sayfaları oluşturmak için, Razor, yardımcı programları etiketleme, düzenler ve bileşenleri görüntüleme hakkında bilgi edineceksiniz. Son olarak, ASP.NET Identity kullanarak kullanıcıların kimliklerini nasıl doğrulayacağınızı anlayacaksınız. Bu kursu tamamladığınızda, gerçek dünya web uygulamaları oluşturmak için ASP.NET Core MVC becerilerine ve bilgisine sahip olacaksınız.

Entity Framework Core, .NET tabanlı yazılımda veritabanı kalıcılığı sağlamak için Microsoft’un en yeni O/RM sürümüdür. EF Core, Entity Framework’ün sıfırdan yazılmış, hafif ve genişletilebilir bir sürümüdür. EF Core’da yeniyseniz veya önceki EF deneyiminizi EF Core’a nasıl değiştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bu kurs ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Öncelikle, .NET nesnelerinizle veritabanınız arasında köprü görevi görecek EF Core veri modelini nasıl tanımlayacağınızı öğreneceksiniz. Daha sonra, EF Core’un çeşitli API’lerini kullanarak veri modeli ile nasıl etkileşime gireceğinizi öğreneceksiniz. Son olarak, bu modeli .NET Framework ve cross-platform ASP.NET Core MVC uygulamasına dayalı bir masaüstü uygulamasına nasıl dahil edeceğiniz gösterilecektir. Bu dersin sonunda, .NET Framework veya EF Core kullanarak .NET Core yazılımı oluşturabileceksiniz. Tüm kodlamalar Visual Studio’da Windows ortamında yapılacaktır.

MongoDB modülü ile NoSQL dünyasına giriş yaparak MongoDB kurulumu ve  kullanımını öğreneceksiniz.

Sıfırdan adım adım Redis(Distributed Cache) ve In-Memory cache yapısını her yönüyle öğreneksiniz.

RabbitMQ mesaj kuyruk sistemini yer yönüyle öğrenerek etkin projeler geliştirebileceksiniz.

Yazılım tasarımı üzerine soyut düşünce ve modelleme yetkinliklerini öğreneceksiniz.

Microsoft Partneri İ-Akademi; 300 saatlik detaylı yazılım eğitimi içeriği ve Microsoft sertifikalı eğitmenleri sayesinde İzmir yazılım kursları arasında başarısını ve tecrübesini kanıtlamıştır.

Hedef Kitle

Yazılım uzmanlığı ve veritabanı uzmanlık eğitimine bilgisayar ve office uygulamalarını kullanabilen, analitik düşünme yeteneğine sahip, geleceğin teknolojisi olan nesne tabanlı programlamayı öğrenmeye ve bu sektörde çalışmaya istekli en az lise mezunu herkes katılabilir.

Ön Koşullar

Microsoft işletim sistemi ve temel bilgisayar kullanımı hakkında genel bilgi sahibi olmak bu kursa katılım göstermek için yeterlidir.

Ünvanlar

  • Uygulama Geliştirici
  • Yazılım Mimarı
  • Yazılım Uzmanı
  • Veritabanı Uzmanı
  • Full-Stack Developer
  • Back-End Developer
  • .NET Developer

Çalışma Alanları

  • Freelance yurt içi veya yurt dışı yazılım geliştirici
  • Yazılım, teknoloji ve bilişim şirketleri
  • Microsoft İş ve/veya Çözüm Ortakları
  • Kurumların Bilgi İşlem ve Yazılım Departmanları Departmanların
  • Fabrikaların Bilgi İşlem ve Yazılım Departmanları Departmanları
  • Eğitim ve Danışmanlık Firmaları

Kazanımlar

Bu eğitimi başarıyla tamamladığınız takdirde aşağıdaki becerilere sahip olacaksınız:

  • C# Programlama
  • C# ile Nesne Yönelimli Tasarım yapabilme
  • Windows Forms ile Masaüstü Uygulama programlama
  • ASP.NET MVC, ASP.NET CORE WEB API ve ASP.NET Core ile web uygulamaları yaratabilme
  • Uygulamalarda Kimliklendirme ve Yetkilendirme uygulayabilme
  • Git kullanımı
  • T-SQL sorgulama ve programlama yapabilme

Sınavlar

Aldığınız eğitimlerle ilgili ücretli sınavları yetkili sınav merkezlerinde geçerek, uluslararası sertifikalara sahip olabilirsiniz. İ-Akademi Pearson Vue Yetkili Sınav Merkezidir.

Sertifikalar

Katılım sertifikasının yanı sıra; aldığınız eğitimlerle ilgili ücretli sınavları yetkili sınav merkezlerinde geçerek, uluslararası sertifikalara sahip olabilirsiniz. İ-Akademi Pearson Vue Yetkili Sınav Merkezidir.

İleri Eğitimler

C# PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

1
.NET'e Giriş
2
.NET Framework ve .NET Core
3
Uygulama Modelleri
4
Programlama ve C# Diline Giriş
5
Yönetilen Kod
6
Visual Studio’nun Kurulumu ve Konfigürasyonu
7
Visual Studio 2022 Kullanımı
8
Visual Studio’da Oturum Açma
9
Visual Studio’ya Genel Bakış
10
Console Application Oluşturma
11
Proje Konfigürasyonu
12
Hata Ayıklama
13
İlk C# Programları
14
Merhaba Dünya
15
İsim Alanları
16
Değişkenler ve İfadeler
17
C# ile Girdi/Çıktı İşlemleri
18
Diziler ve Indexer’lar
19
System.Array
20
Rastgele Sayı Üretimi
21
İki Boyutlu Diziler
22
Üç Boyutlu Diziler
23
Dizilerden Oluşan Diziler
24
Koleksiyonlar
25
Indexer’lar
26
Biçimlendirme ve Tip Dönüşümü
27
Biçimlendirilmiş String’ler
28
String Biçimlendirme Yöntemleri
29
Tip Dönüşümleri
30
Language-Integrated Query (LINQ)
31
Basit Sorgu Operatörleri
32
Filtreleme
33
Sıralama
34
Toplam Fonksiyonları

C# İLE NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA

1
Nesne Yönelimli Programlamaya Giriş
2
Nesneler
3
Sınıflar
4
Enum’lar
5
Kapsülleme
6
Soyutlaştırma
7
Kalıtım
8
Polimorfizm
9
Nesne Tabanlı Yapılar Tasarlama
10
Nesne İşbirliği Tasarlama
11
Bileşenler
12
Sınıflar
13
Sınıflar ve Yapısal Veri
14
Yöntemler
15
Yapıcı Yöntemler ve Başlatma
16
Statik Alanlar ve Yöntemler
17
Constant ve Readonly
18
C#’da Tiplere Genel Bakış
19
Değer Tipleri
20
Kutulama ve Kutudan Çıkarma
21
Referans Tipleri
22
Örtülü Tipli Değişkenler
23
Yöntemler, Özellikler ve Operatörler
24
Yöntemler
25
Parametre Geçirme
26
Yöntem Aşırı Yükleme
27
Değişken Uzunlukta Parametre Listeleri
28
Özellikler
29
Otomatik Uygulanan Özellikler
30
Operatör Aşırı Yükleme
31
Erişim Kontrolü
32
Yöntem Gizleme
33
Uzantı Yöntemleri
34
Sanal Yöntemler ve Polimorfizm
35
Sanal Yöntemler ve Dinamik Bağlama
36
Yöntem Ezme
37
Kırılgın Temel Sınıf Problemi
38
Soyut Sınıflar
39
Mühürlü Sınıflar
40
Heterojen Koleksiyonlar
41
İstisnalar
42
İstisnaların Temelleri
43
Yapısal İstisna Yönetimi
44
Kullanıcı-Tanımlı İstisna Sınıfları
45
Dahili İstisnalar
46
Arabirimler
47
Arabirim Temelleri
48
Arabirimler ile Programlama
49
Çalışma Zamanında Arabirimleri Kullanma
50
Belirsizlikleri Çözme
51
.NET Arabirimler ve Koleksiyonlar
52
Koleksiyonlar
53
IEnumerable ve IEnumerator
54
Kopyalama ve ICloneable
55
Nesneleri Karşılaştırma
56
Generic Tipler
57
Tür-Güvenli Koleksiyonlar
58
Nesne Başlatıcıları
59
Koleksiyon Başlatıcıları
60
Anonim Tipler
61
Delegeler ve Olaylar
62
Delegeler
63
Anonim Yöntemler
64
Lambda İfadeleri
65
Olaylar

WINDOWS FORMS İLE MASAÜSTÜ UYGULAMA GELİŞTİRME

1
Windows Form Uygulamaları
2
Visual Studio Kullanarak Windows Uygulamaları Oluşturma
3
.NET Framework ile WinForms Kullanımı
4
.NET Core ile WinForms Kullanımı
5
Kısmi Sınıflar
6
Form Kontrolleri
7
Olayları İşleme
8
XML ile Çalışma
9
Uygulamaların Kullanılabilirliğini Artırma
10
C#’daki Yeni Özelliker
11
Dynamic Veri Tipi
12
İsimli Argümanlar ve Opsiyonel Argümanlar
13
Generic Arabirimlerde Varyans
14
Asenkron Programlama Anahtar Sözcükleri
15
Dosya Input ve Output İşlemleri

SQL VERİTABANI GELİŞTİRME VE TRANSACT-SQL İLE VERİ SORGULAMA - 50 SAAT

1
Microsoft SQL Server’a Giriş
2
Veritabanı Geliştirmeye Giriş
3
İlişkiler
4
Normalizasyon ve Normal Formlar
5
Veritabanı Yapısını Değiştirmek İçin DDL Kullanma
6
T-SQL Sorgulamaya Giriş
7
Tabloların Tasarlanması ve Uygulanması
8
SELECT Sorguları Yazma
9
Birden Fazla Tabloda Sorgu Oluşturma
10
Verileri Sıralama ve Filtreleme
11
SQL Server Veri Tipleriyle Çalışma
12
Verileri Değiştirmek İçin DML Kullanma
13
Dahili Fonksiyonları Kullanma
14
Verilen Gruplandırılması ve Toplanması
15
Alt Sorguları Kullanma
16
Tablo İfadelerini Kullanma
17
Set Operatörlerini Kullanma
18
Pencere Sıralaması, Ofset ve Toplam Fonksiyonlarını Kullanma
19
Kümeleri Pivotlama ve Gruplama
20
Görünümleri Tasarlama ve Uygulama
21
İndeksleri Tasarlama ve Uygulama
22
Saklı Yordamları Tasarlama ve Uygulama
23
Kullanıcı Tanımları Fonksiyonları Tasarlama ve Uygulama
24
Tetikleyiciler Aracığıyla Veri İşlemeye Tepki Verme
25
Saklı Yordamları Çalıştırma
26
T-SQL ile Programlama
27
Hata İşlemeyi Uyarlama
28
İşlemleri Uygulama

MASAÜSTÜ UYGULAMALARDA VERİYE ULAŞMAK İÇİN O/RM KULLANIMI

1
O/RM’lere (Object Relational Mapper) Giriş
2
Veritabanı Kayıtlarını Değiştirme
3
Dapper Kullanımı
4
Veriye Erişmek İçin Dapper Kullanımı
5
SQL Injection ve Korunma Teknikleri
6
Entity Framework Core Database First’e Girş
7
Entity Framework Core'a Giriş
8
LINQ ile Veri Okuma

ENTITY FRAMEWORK CORE İLE VERİYE ERİŞİM

1
EF’nin Hedefleri ve Faydaları
2
EF’nin Evrimi
3
EF Core vs. EF 6
4
Database First Geliştirme
5
Code First Geliştirme
6
Code First İş Akışı
7
Projelerde EF’yi Referans Etme
8
Konfigürasyon
9
Model Objelerini Tanımlama
10
Tablo ve Sütun Haritalama
11
Birincil Anahtarlar
12
Sekanslar
13
Varsayılan Değerler
14
Nullable Özellikler
15
Bire-Çok İlişkiler
16
Çoka-Çok İlişkiler
17
Kalıtım
18
Gölge Özellikler
19
Data Annotation’lar ile Konfigürasyon
20
Fluent API ile Konfigürasyon
21
DbContext
22
DbSet
23
Nesne İzleme
24
Nesne İlişkileri ve Yükleme Stratejileri
25
Eager Loading
26
Lazy Loading
27
Bağımlılık İnjeksiyonu
28
InMemory Contexts
29
Birim Testi
30
Loglama
31
Varlıkları Sorgulama
32
LINQ Kullanımı
33
Ertelenmiş Çalıştırma
34
Hata İşleme
35
Veri Yansıtma
36
Performansı Ölçme
37
Nesne İzlemeyi Etkisizleştirme
38
Oluşturulmuş SQL’i Görüntüleme
39
Ham SQL Çalıştırma
40
Saklı Yordamları Kullanma
41
Database Görünümlerini Kullanma
42
Asenkron Sorgular
43
Varlıkları Değiştirme
44
Ekleme, Güncelleme ve Silme
45
İlgili (Bağlı) Varlıklar
46
Basamaklı (Cascading) Güncelleme ve Silme
47
İşlemler
48
Varlıkları İliştirmek
49
Eşzamanlılık Çatışmaları
50
Eşzamanlılık Token’ları
51
EF Migration'ları
52
CLI ve Package Manager Console
53
Modelden Veritabanı Oluşturma
54
Model Değişikliklerini İşleme
55
Veritabanı Değişikliklerini İşleme
56
SQL Betikleri Oluşturma
57
Source Control ile Kullanma
58
Veri İçeri Aktarma

HTML5

1
HTML5'e Giriş
2
HTML5'i Anlama ve Kullanma
3
HTML5 Kodlama
4
Bir Web Sayfasının Yapısı
5
Başlık Etiketleri
6
HTML Yorum
7
Paragraf Etiketleri
8
Metin Düzenleme
9
Görseller
10
HTML Satır Sonları & Kuralları
11
Yazı Tipleri
12
Blok Düzeyi Öğeler
13
Satır İçi Öğeler
14
Köprüler
15
Anlamsal HTML5 Öğeleri
16
IFrame
17
Multimedya
18
HTML Formları
19
Head Bölümü ve Metadata
20
Scriptler
21
DOM Hierachy
22
Tam Web Sayfası
23
HTML Varlıkları

CSS3

1
CSS3’ü Anlama ve Kullanma
2
CSS3’e Giriş
3
CSS Sözdizimi
4
Satır içi CSS
5
Dahili CSS
6
Sınıflar
7
ID’ler
8
Bölümler
9
Span’ler
10
Renk
11
Floating
12
Pozisyonlama
13
Kenar Boşlukları
14
Padding
15
Metin Özellikleri
16
Metin Hizalama
17
Linkler
18
Arka Planlar
19
Kenarlıklar
20
Listeler
21
Genişlik ve Yükseklik Özellikleri
22
Döndürme & Yeniden Boyutlandırma
23
Sınıflandırma
24
Harici CSS
25
İleri Seçiciler
26
Pseudo Sınıfları
27
Gradyenler ve Gölgeler
28
Dönüşümler & Animasyonlar
29
Düzen & Hesaplamalar

JAVASCRIPT

1
JavaScript’e Giriş
2
JavaScript’in Temelleri
3
Dahili JavaScript
4
Öğelere Erişme
5
Tipler ve Objeler
6
Değişkenler
7
Diziler
8
Koşullu İfadeler
9
Döngüler
10
Fonksiyonlar
11
DOM (Document Object Model)
12
Olaylar ve Dinleyiciler
13
JavaScript ile İçeriği Değiştirme
14
JavaScript ile Stilleri Değiştirme
15
Harici JavaScript
16
Modüller
17
JavaScript Kütüphaneleri

JQUERY

1
jQuery'ye Giriş
2
jQuery’nin Temelleri
3
Web Sayfalarında jQuery Kullanma
4
jQuery ile İçeriği Değiştirme
5
jQuery ile Stilleri Değiştirme
6
İçeriği Soldurma
7
İçeriği Hareketlendirme
8
AJAX
9
Düzenli İfadeler
10
Form Doğrulama
11
jQuery UI’a Giriş
12
Sürüklenebilirler & Boyutlandırılabilirler
13
Silinebilirler
14
Akordiyon & Sıralanabilirler

BOOTSTRAP 5

1
Boostrap 5’e Giriş
2
Boostrap 5'in Temelleri
3
Izgara Sistemi
4
Bootstrap ile Responsive Tasarım
5
Bootstrap Bileşenleri
6
Modals, Popovers & Tooltips
7
ScrollSpy
8
Ücretsiz Boostrap Temaları

ASP.NET CORE 6.0 WEB UYGULAMALARI GELİŞTİRME

1
ASP.NET Core Nedir?
2
.NET Core vs. Full Framework
3
ASP.NET Core’a Genel Bakış
4
.NET CORE SDK
5
Versiyon Yönetimi
6
Komut Satırı Arabirimi (CLI)
7
ASP.NET Core Uygulama Mimarisi
8
NuGet ve Meta Paketleri
9
Uygulama Başlangıcı (Startup)
10
Barındırma Ortamları
11
Middleware ve Request Processing Pipeline
12
Servisler ve Bağımlılık Enjeksiyonu
13
MVC vs. Razor Pages
14
Uygulama Konfigürasyonu
15
Configure ve ConfigureServices Yöntemleri
16
Konfigürasyon Sağlayıcıları ve Kaynakları
17
Configuration API
18
Seçenekler Deseni
19
HTTPS, GDPR ve HTTP/2
20
İstek Yönlendirme
21
RESTful Servisler
22
Endpoint Yönlendirme
23
Attribute-Based Routing
24
Yönlendirme Şablonları
25
Yönlendirme Kısıtları
26
Model'ler
27
Persistence Ignorance
28
Nesne-İlişkisel Haritalama (ORM)
29
Dapper ORM
30
Entity Framework (EF) Core
31
Controller’ların Sorumlulukları
32
Gereksinimler ve Yazım Kuralları
33
Bağımlılıklar
34
ActionResult
35
View’ların Sorumlulukları
36
Razor Sözdizimi
37
Layout Sayfaları
38
ViewData ve Strongly-Typed View
39
Partial View'lar
40
ViewModel
41
HTML ve URL Helper
42
Tag Helper
43
View Component
44
Client-Side Dependencies
45
Microsoft Library Manager (LibMan)
46
Razor Pages
47
Form Tag Helper
48
Form Gönderimleri
49
Input Tag Helper'ları
50
Validation Tag Helper'ları
51
Blazor
52
Sunucu-Taraflı Blazor vs. İstemci-Taraflı Blazor
53
Blazor Tarayıcı Desteği
54
Blazor Formlar ve Validasyon
55
Blazor Yönlendirme
56
Uygulama Durumu
57
Sunucu-Tarafı vs. İstemci-Tarafı
58
HttpContext.Items
59
Oturum Durumu
60
TempData
61
Güvenlik, Kimliklendirme ve Yetkilendirme
62
ASP.NET Core Identity
63
Cookie Middleware
64
Claims-Based Authorization
65
Hata İşleme
66
Hata İşleme En İyi Uygulamalar
67
HTTP Hata Durum Kodları
68
Durum Kodu Sayfaları
69
Geliştirici Exception Sayfası
70
Exception Filter'lar
71
Loglama
72
Loglama Konfigürasyonu
73
ILogger
74
Serilog ve Seq
75
Test
76
Birim Test
77
xUnit
78
Controller’ları Test Etme
79
Entegrasyon Testleri
80
Web API’ler
81
CRUD Operasyonları
82
Bad Request'ler
83
Farklı Merkezler Arası Kaynak Paylaşımı (CORS)
84
Uzaktan Yordam Çağrıları (RPC)
85
SignalR ile Gerçek Zamanlı Uygulamalar
86
SignalR İstemcileri
87
gRPC Servisleri
88
gRPC vs. HTTP Servisleri
89
Docker Kullanımı
90
Konteynerleştirilmiş Uygulamaların Avantajları
91
Docker Temelleri
92
Microsoft ASP.NET Core Docker Image'ları
93
Bir Konteyneri Çalıştırmak
94
AWS ve Azure
95
Ürün Çıkarma ve Yayınlama
96
Sayfa ve Görünüm Derlemesi
97
Yük Dengeleyiciler ve Ters Vekiller

Asp.Net Core & Redis/In-Memory

1
Caching Nedir ve Caching Çeşitleri Nelerdir?
2
In-memory Caching
3
Distributed Caching
4
On-Demand & PrePopulation Caching
5
AddMemoryCache() & IMemoryCache
6
AbsoluteExpiration & SlidingExpiration
7
Cache Priority & RegisterPostEvictionCallback
8
Complex Types Caching
9
Redis Nedir?
10
Redis Kurulumu
11
Docker Container ile Redis Server Ayağa Kaldırma
12
Redis Desktop Manager
13
Redis Veri Tipleri
14
AddStackExchangeRedisCache() & IDistributedCache
15
StackExchange.Redis API

.NET CORE REST API İLE MONGODB

1
MongoDB Nedir?
2
MongoDB'yi Kurulumu
3
MongoDB Nuget Paketini Yapılandırma
4
Mongo İstemcisini Ayarlama
5
MongoDB CRUD İşlemleri
6
MongoDB ile Rest Api'leri Çalıştırma

Asp.Net Core & RabbitMQ

1
RabbitMQ Nedir ve Nasıl Çalışır?
2
RabbitMQ Kurulumu
3
Work Queue
4
Fanout Exchange
5
Direct Exchange
6
Topic Exchange
7
Header Exchange
8
Mesajları Kalıcı Hale Getirmek
9
Karmaşık Tipleri Mesaj Olarak İletmek
10
RabbitMQCLientService Sınıfının Oluşturulması
11
RabbitMQPublisher Sınıfının Oluşturulması
12
WorkerService Oluşturulması
13
SignalR

.NET TASARIM DESENLERİ VE UYGULAMALARI

1
Karmaşıklıkla Başa Çıkma
2
İşlevsel Ayrıştırma
3
Bağlaşım ve Yapışkanlık
4
Nesne Yönelimli Paradigma
5
Nesneler ve Sorumluluklar
6
SOLID Prensipleri
7
Tek Sorumluluk Prensibi (SRP)
8
Arabirimler ve Soyut Sınıflar
9
Kapsülleme ve Polimorfizm
10
Liskov’un Yerine Geçme Prensibi (LSP)
11
UML Genel Bakış
12
Sınıf Diyagramları
13
Sekans Diyagramları
14
Tasarım Desenlerine Giriş
15
Tasarım Desenlerinin Başlangıcı
16
“Ganf of Four” Desenleri
17
Tasarım Stratejileri
18
Test Edilebilirlik
19
Birim Testler Yazma
20
Test Güdümlü Geliştirme (TDD)
21
Davranışsal Desenler
22
Açık-Kapalı Prensibi (OCP)
23
Yapısal Desenler
24
Oluşturucu Desenler
25
Model-View-Controller (MVC)
26
Mimari Desenler ve Stiller
27
Bileşen Tabanlı Mimari
28
.NET Assembly’leri ve Versiyonlama
29
Çok Katmanlı Mimari (N-Tier)
30
Service-Oriented Architecture (SOA)
31
Desenlerle Tasarım
32
Bağımlılığın Ters Çevrilmesi Prensibi (DIP)
33
Melez ve Kompozit Desenler
34
Tasarım Desenleri ve Agile Prensipleri

GIT KULLANIMI

1
Kaynak Kodu Yönetimine Giriş
2
Git Giriş ve Temelleri
3
Commit Geçmişini Gözden Geçirme ve Düzenleme
4
Dallanma
5
Birleştirme
6
Uzak Repository’ler
7
Erişimin Merkezileştirilmesi ve Kontrol Edilmesi
8
Dallanma ve Birleşmeyi Gözden Geçirme
9
Rebasing
10
Ağaçları Sıfırlama
11
Harici Repository’leri Dahil Etme
12
İş Akışı Yönetimi
Hafta içi seanslarımız 19:00 ile 21:45 saatleri arasında, günde 3 ders saati olarak işlenmektedir.
Hafta sonu seanslarımız Cumartesi ve Pazar günleri 09:00-13:45 veya 14:00-18:45 saatleri arasında, günde 5 ders saati olarak işlenmektedir. Dolayısıyla, hafta sonu Grafik Tasarım eğitimlerimizde haftada 10 saat ders işlenmektedir.
C# eğitimi, Microsoft tarafından özel olarak geliştirilmiş olan programlama dili C# konusunda verilen eğitimdir. Programlama dilleri arasında C ve C++ en çok tercih edilen seçeneklerdir. C# bu ikisinin etkileşiminden yola çıkarak geliştirilmiş olan daha modern ve kaliteli bir kodlama sistemidir. Ayrıca bu kodlama dili çok sayıda platform tarafından desteklenmektedir.

C# eğitim programları günümüzde birçok yazılımcı tarafından alınmaktadır. Bu programlama dilinin en önemli özelliklerinden biri de Java dili ile büyük benzerlikler göstermesidir. C dil ailesinden gelen C dilinin üretiminden sonra ortaya çıkan bazı eksikliklerden sonra Microsoft nesne yönelimli diller içinde en gelişmiş programlama dillerinden olan C# dilini geliştirmiştir.
C# pratik ve modern nesne tabanlı bir programlama dilidir. Bu uygulamayı farklı kullanım amaçları için kullanabilirsiniz.
C#.net dersleri sonrası öğreneceğiniz bu programlama dilinin genel özellikleri şu şekildedir;
Sunucu ve gömülü sistemler için özel olarak tasarlanmış bir programlama dilidir.
C, C++ ve Java dilini kullanan tüm yazılımcılar kullanımına kolayca alışabilirler.
Bu programlama diliyle geliştirdiğiniz bir uygulama masaüstü cihazlarda, internet tabanlı olarak ya da mobil platformlarda kullanılabilir.
Komut sistemi C++ ile aynı olduğundan alt yapısı güçlüdür.
Kullanıcı deneyimi yüksek ve sade yazılım dili sayesinde uygulamaları kısa sürede geliştirebilirsiniz.
Soyulama, paketleme ve çok biçimlilik gibi birçok özelliği bulabilirsiniz.
C# programlama dersleri bilişim alanında eğitim alan herkes için gereklidir. C# Microsoft ve Visual Studio.net tarafından geliştirilmiştir. Bu nesne tabanlı programlama dili kolayca öğrenebileceğiniz, esnek ve güvenli bir yapıya sahiptir. Ayrıca çok yönlü bu program farklı yazılım programları ile kodlanmaya uygundur.
Bu eğitime şu kişiler katılabilir;
Yazılım konusunda kendini geliştirmek isteyenler
Yazılım ve kodlama alanına ilgi duyanlar
Programlama diline hakim olmak isteyenler
Bilişim alanında eğitim gören ve kariyer yapmak isteyenler katılabilir.
C# eğitimi ile yazılım dilini detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Pratik bir programlama alt yapısına sahip bu dilde kendinizi kolayca geliştirebilirsiniz. Eğitimin temel amacı temel programcılık becerilerini kazandırarak nesne tabanlı programları geliştirebilecek kişiler yetiştirilmesini hedeflemektedir.
C#.net dersleri Microsoft platformu üzerinde web uygulamaları geliştirmenize yardımcı olacak yazılım dilini kavramanızı sağlar. Bu programlama diline hakim olanlar web üzerinde kendi yaratıcılığını katarak çok sayıda uygulama geliştirebilir. C# eğitim programı sonrasında masaüstü uygulamalar ve oyun başta olmak üzere birçok geliştirme sürecinde yardımcı olur.
C# eğitim programı sonucunda yapabilecekleriniz şu şekildedir;
Konsol uygulamaları geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Windows üzerinde uygulama geliştirebilirsiniz.
ASP.Net uygulaması üzerinde uygulama geliştirebilirsiniz.
Web servisleri yazmaya başlayabilirsiniz.
Mobil uygulama geliştirebilirsiniz.
Son zamanlarda mobil uygulama sektöründeki talep artışıyla birlikte C# programlama dili eğitimi ile mobil uygulama alanında kariyer yapabilirsiniz.
C# programlama dili konusunda eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığınızda yazılım konusunda geniş bir kariyer fırsatı sizleri bekliyor.
Eğitim sonrasında kariyer fırsatları genel olarak şu şekildedir;

Bilgi teknolojileri alanında ajanslarda çalışabilir ya da kendi firmanızı kurabilirsiniz.
Freelance olarak çeşitli projelere destek verebilirsiniz.
Dijital işletmelerin bilgi işlem departmanı, uluslararası dijital firmaları ve veri saklama konusunda hizmet veren veri tabanı yönetim sistemi departmanlarında görev alabilirsiniz.
Yazılım şirketlerinde ekiplerde çalışabilirsiniz.
Orta ve büyük ölçekli işletmelerde çalışabilirsiniz.
C# programlama dili konusunda kariyer fırsatları sizin kendinizi geliştirmenizle doğrudan orantılı bir durumdur. Eğer yazılım kariyeri hedefliyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, eğitimimiz sizin için uygundur.
Maksimum Sınıf Kontenjanı: 10 öğrenci
Süre: 300 Saat
Konu Başlıkları: 476
Seviye: Başlangıç

Bize ulaşın!




    Verilerimin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini onaylıyorum.