fbpx

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Eğitimi

KVKK olarak kısaltılan terim Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olarak nitelendirilir.  Kısa bir süre önce kişisel verilerin koruma altına alınabilmesi adına KVKK Kurumu kuruldu daha sonra yapılan denetimler kapsamında işletmelerin kişisel verilerin korunması konusunda bazı sorumluluklara sahip olması sağlandı.

KVKK hakkında kanun 7 Nisan 2016 yılında Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulanmaya başladı. Kişisel verilerin işletilmesi ve özel hayatın gizliliği gibi konularda kişisel verileri işleyen firmaların bazı yükümlülükleri vardır. Bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız KVKK eğitimi ile amacınıza ulaşabilirsiniz.

Bir kişinin şahsına ait tüm bilgiler kişisel veri olarak nitelendirilir.  Bu bilgiler isim, soy isim, doğum tarihi gibi bilgiler dışında telefon numarası, araç plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport bilgileri, özgeçmişi, görüntü ve ses kaydı, parmak izi, mail adresi, aile bilgileri, sağlık bilgileri gibi bireyi direkt ya da dolaylı olarak ilgilendiren tüm verilerdir.

Kişisel verilerin işlenmesi sürecinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması, kişilere ait verileri işleyen kurum ve kuruluşlar için çok önemlidir.  İşletmelerin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında gerekli tüm usul ve esaslara yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekir. Bu konuda şirketler KVKK uzmanı istihdam ederler.

KVKK Eğitimi İçeriği Nedir?

KVKK kursunda temel içerik Kişisel Verilerin Korunması Kanunu amacı ve gerekçesi öncelikli üzerinde durulan alandır.  Bunun dışında eğitimde;

  • Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda yükümlü şirketler ve şirketlerin üzerine düşen sorumluluklar
  • Kişisel verilerin kapsamı ve işlenme süreci
  • Kişisel verilerin saklanma ve silinme esasları
  • Kişisel verilerin işlenme süreci
  • Kişisel Veri Koruma Kurulu
  • Veri sorumlusu sicili
  • KVKK kanunu dışında kalan istisna durumlar
  • Sektörlere özel KVKK yükümlülükleri gibi konularda gerekli eğitimleri alabilirsiniz.

KVKK eğitimi kapsamında hem teorik hem de uygulamalı eğitim alabilirsiniz. Böylece kişisel verilerin işlenmesi konusunda kariyer yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

KVKK Eğitimi Kimler Almalıdır?

KVKK alanında düzenlenen eğitim birçok sektörde görev yapan personeli ve uzmanı ilgilendirmektedir. Bu eğitimi alması gerekenler genel olarak şöyledir;

  • Kamu ve özel sektörde görev yapan insan kaynakları yöneticileri
  • İnsan kaynakları uzmanları
  • İnsan kaynakları departmanı personelleri
  • Hukuk müşavirleri
  • Avukatlar
  • Bilgi işlem merkezinde yönetici olarak göre yapanlar
  • Bilgi işlem departmanı çalışanları
  • Halkla ilişkiler departmanı yöneticileri
  • Halkla ilişkiler uzmanları
  • Çeşitli sektörlerde satış, iş geliştirme ve pazarlama departmanlarında görev yapan yönetici ve personeller
  • Kişisel veri sorumlusu
  • Kişisel verilerin korunması konusunda daha bilinçli hale gelmek isteyenler
  • KVKK alanında kariyer yapmak isteyen herkes eğitime başvurabilir.

KVKK Eğitimi Ne Kazandırır?

Kişisel verilerin korunması ülkemizde özellikle dijitalleşmeyle birlikte çok önemli hale gelmiştir. Önemli bir devlet politikası olan kişisel verilerin korunması konusunda düzenlenen KVKK eğitimi kazançları şu şekildedir;

  • Kişisel verilerin korunması konusunda resmi uygulamalar ve kanunlar hakkında bilinçli hale gelebilirsiniz.
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yapılan tüm uygulamaları öğrenebilirsiniz.
  • Farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda yükümlülüklerini öğrenebilirsiniz.

KVKK Eğitimi Sonrası Kariyer Fırsatları

KVKK alanında aldığınız eğitim sonrasında kariyer fırsatları çok fazladır. Bu alanda kendinizi geliştirerek her sektörden şirketlere danışmanlık hizmeti verebilir ya da kişisel verilerin korunması konusunda istihdam edilebilirsiniz.

KVKK konusunda uzmanlaşmak avukatlar için de önemlidir. İşletmelerin ya da kişilerin kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusundaki davaları konusunda hizmet vermek istiyorsanız bu eğitimi alabilirsiniz. KVVK eğitiminden sonra kişisel verileri saklama, dağıtma ve işleme konusunda hizmet veren ajanslarda da KVVK uzmanı olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.